hello kids creative blog

Παρουσίαση του βιβλίου "Ευχές στον ουρανό"

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τη Ντένια Πάτρα στον πολυχώρο μας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά μαζεύτηκαν να ακούσουν μια συναρπαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία, αλλά και να γράψουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα που μας έρχονται σε λίγες εβδομάδες. «Ό,τι σχεδιάζουμε στο χαρτί, έχει δύναμη» - λέει και ο πρωταγονιστής του βιβλίου "Ευχές στον ουρανό" των εκδόσεων Πνοή.

Περάσαμε όμορφα, με πολλά χαμόγελα. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις ευχές τους, αλλά και τις επιθυμίες τους.

Θα τα πούμε και στις επόμενες εκδηλώσεις τα επόμενα Σάββατα!


Τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, η αγάπη και η αλληλεγγύη πλημμυρίζουν τις καρδιές μας. Όμως, πίσω από τα λαμπερά φωτάκια και τη χρυσόσκονη, υπάρχουν κρυμμένα πολλά ουσιαστικά μηνύματα. Οι ειλικρινείς ευχές κρύβουν μέσα τους το νόημα που εμείς θέλουμε να προσδώσουμε στις γιορτές. «Ό,τι σχεδιάζουμε στο χαρτί, έχει δύναμη» λέει ο μικρός μας ήρωας, και είναι αλήθεια: τα αγνά συναισθήματα των παιδιών μπορούν ν’ αγκαλιάσουν ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημοτικού σχολείου μιας μικρής πόλης κρύβει κάτι μαγικό και σοφό στα κλαδιά του. Τόσο μαγικό, που κατόρθωσε να ταξιδέψει σ’ ολόκληρη τη Γη, τόσο σοφό, που τα μηνύματά του άγγιξαν τις καρδιές αμέτρητων παιδιών σε πολλές χώρες. Τι λέτε; Θέλετε να το μάθουμε κι εμείς;

Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που μιλά με ευαισθησία για τις υψηλές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ειρήνης, έννοιες συνώνυμες με τα Χριστούγεννα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ζάκυνθο. Είμαι μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, που αποτελούν για μένα πηγή μεγάλης υπερηφάνειας, σοφίας, ευγνωμοσύνης και χαράς. Είμαι δημόσιος ιστορικός και παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου Ενηλίκων, εθελόντρια στις καλοκαιρινές εκστρατείες φιλαναγνωσίας του Future Library και κατόπιν της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και εμψυχώτρια σε δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά και ενήλικες στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη.

Μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού NECI που στοχεύει στη δημιουργία ομάδων των πολιτών της Ευρώπης από διαφορετικό πολιτισμικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο που μοιράζονται το ίδιο όραμα: Ισότητα και αξιοπρεπείς ευκαιρίες για τη δια βίου μάθηση, την υγεία και το υγιές περιβάλλον. Μέλος της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας. Από το 2019 είμαι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια του διεθνούς οργανισμού Living Values in Education που ασχολείται με την ανάπτυξη και ενίσχυση των οικουμενικών αξιών στην εκπαίδευση αλλά και άλλα πεδία, μέσω εθελοντικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Λατρεύω ν΄ ακούω το ζωηρό και γάργαρο γέλιο των παιδιών και τον ήχο των σελίδων ενός βιβλίου καθώς γυρίζουν.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο μου παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η Αέρινη Παρέα» από τις Εκδόσεις Πνοή,

” Η Αέρινη Παρέα” βρίσκεται στον κατάλογο εγκεκριμένων βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

Το 2022 κυκλοφόρησε το δεύτερο μου παιδικό βιβλίο με τίτλο “Ευχές στον ουρανό“, επίσης, από τις Εκδόσεις Πνοή.


— από το βιογραφικό της Ντένιας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ